20. jul. 2019

De lange skygger

Kirsten Holst har også begået denne krimi. Den er lige så fængende som alle de andre - og hurtig læst.



En mand ligger alene i en gryde i klitterne ved en nordjysk badeby. Henunder aften opdager man, at han er død, myrdet af et slag i hovedet. Hvem er han, hvem har gjort det - og hvorfor? Kriminalassistenterne Høyer og Therkelsen opruller historien om en mærkelig menneskeskæbne ...

Historien er bygget op om de forskelliges roller og handlinger, med direkte talesprog og i nutid, med enkelte flashbacks. Det foregår i det sindige nordjyske miljø, i et adstadigt tempo, så det er til at følge med - lige noget for mig som sætter pris på langsommelighed og velskrevne personbeskrivelser.

Temaet i bogen er spændingen i opklaringsarbejdet - samt fortællingen om de forskellige personers baggrund, sind og bevæggrunde for deres handlinger.

"Et par klare blå øjne under et pur af snehvidt hår kiggede på ham gennem dørsprækken.
'Det er politiet. Krminalassisten Høyer.' Han lød mere brysk end sædvanligt, fordi han følte, at han havde gjort sig til grin.
'Et øjeblik,' sagde stemmen. Døren blev lukket helt i, så sikkerhedskæden kunne fjernes, og blev så åbnet helt. Høyer stod et øjeblik og stirrede forbløffet. Foran ham stod en lille, gammel dame. Den mest fortryllende gamle dame, han nogensinde havde set. Den persinoficerede drøm, om en bedstemor. Eller måske snarere en fe-gudmor. Et lille, skrøbeligt væsen med hvidt hår, muntre øjne og en let rødme på de rynkede kinder."

Ingen tvivl om at jeg holder af Kirsten Holsts spændingsromaner, og gerne genlæser dem med nogle års mellemrum. De er hyggelige, fængende og med sproglige udtryk som her i 10erne forekommer lidt gammeldags, hvilket jeg finder umådelig lækkert.

Klart jeg kan anbefale bogen. Og da den er nem at gå til og hurtig læst, er den ideel til ferielæsning ved poolen, i toget eller bare i en rar stol.


©Livia
- - - - - 
Fakta

De lange skygger 
af Kirsten Holst 
Antal sider: 153 
@Familie Journal nr. 27/2000  
ISBN: 87-7914-207-9

¯\_(ツ)_/¯

Ingen kommentarer:

Send en kommentar