29. jun. 2018

Halvgamle mænd i deres bedste alder

Og så fik jeg læst lidt om halvgamle mænd i deres bedste alder. En bog der retfærdiggør halvgamle mænds gnavne brokkerier og uvaner "for sådan har man altid gjort, og det er godt nok til mig".



Jeg har lært en del om samfundet, set gennem en halvgammel mands briller. Og selvom jeg ikke selv tilhører generation, er der flere beskrivelser af genkendelige typer/stereotyper, som kan kaste en lille latter af sig.

Bogens første kapitel er en lille test, hvorved man kan tjekke sin kones mentale tilstand. Hver gang et udsagn passer på konen, gives der et antal point. Og scoren ser sådan her ud:
  • 0-8 point: Du har stadig en forholdsvis ungdommelig kone.
  • 8-16 point: Du bør tage en alvorlig samtale med din kone og spørge, om der er noget, hun savner i jeres ægteskab.
  • 16-32 point: Du bør alvorligt overveje at ruske op i hende. For eksempel ved at tage hende med på en motorcykeltur til Sicilien eller tage hende med på Roskilde Festival.
  • Over 32 point: Det er formentlig for sent at gøre noget, og du bør overveje at få dig en tidskrævende hobby.

Dernæst kommer der en lille karakteristik af 4 halvgamle kvindetyper: 
  1. Den selvudslettende, der pludrer løs om hvor dygtig hendes mand er, selvom alle udemærket ved at han er en torsk. 
  2. Så er der feministen, der dybest set synes at mænd er overflødige, omend hun finder dem nyttige når det handler om sex og at få fikset vandhanen. 
  3. Den djærve kvindetype er altid i godt humør og har altid lige bagt et eller andet lækkert brød, når man er på besøg. 
  4. Hende den snobbede type er ærgerlig over at hun ikke fik det liv hun drømte om, men alligevel desperat forsøger at opretholde en facade, som viser et glansbillede af selvsamme liv.


Ift. at det er en bog der hedder "Halvgamle mænd i deres bedste alder", så handler den utroligt meget om kvinder. Men sådan er det måske med mænd?

Arj, der er selvfølgelig også andre emner i bogen, hvoraf kategoriseringen af svogertyper, er ret grinagtig. Uha, jeg er selv rendt ind i et par af typerne til noget familie-hejs.

I starten af bogen smilede jeg en del, men hen ad vejen blev det lidt trivielt - og afsnittet "80 gode emner til brok", kunne jeg slet ikke komme igennem. Gudsjammerlig kedeligt. Pardon my French.

Læs den hvis du er en halvgammel mand i din bedste alder, eller hvis du kender en, engang har mødt en, eller gerne vil være en. Bogen kan klart kaste et 'tø-hø' af sig her og der - og det er jo også ret hyggeligt.


©Livia
- - - - - 
Fakta

Halvgamle mænd i deres bedste alder 
af Bjarne Schilling og Gorm Vølver
Antal sider: 141
@Politikens Forlag 2012 1. udgave, 1. oplag 
ISBN: 978-97-400-0102-0

¯\_(ツ)_/¯

Ingen kommentarer:

Send en kommentar